Što je Smart TV – koji Smart TV kupiti 2016.

Što je Smart TV – koji Smart TV kupiti 2016.


Odlučili ste se za kupovinu novog televizora i svi pričaju o Smart TV-u, a vi ne znate što je to? U tekstu ćemo vam objasniti što je Smart TV te koje su njegove prednosti i mane u odnosu na klasični TV.

Gotovo svi proizvođači nude Smart TV uređaje. Glavna razlika u odnosu na klasične televizore je u toma da na njih možete instalirati razne aplikacije poput Internet preglednika, Facebooka, Skypea, Netflixa… Imaju mogućnost spajanja na Internet pute Wi-Fi mreže ili žično. Uz pomoć Smart TV-a možete gledati filmove i serije direktno s vašeg računala ili smartphonea.

Pojavom Smart TV-a proizvođači su nudili mogućnost 3D reprodukcije filmova uz posebne naočale, no kako je ova tehnologija loše prihvaćena od strane korisnika polako se odustaje od nje. Neki proizvođači opremaju televizore s Android operativnim sustavom što im daje dodatne mogućnosti poput igranja raznih igrica prilagođenih za TV, instaliranja raznih playera za reprodukciju multimedije bilo sa USB sticka ili računala.

Ukoliko smatrate da ćete koristiti bilo što od gore navedenog svakako odaberite Smart TV uređaj, no ako će vam služiti isključivo za gledanje TV kanala radije izaberite ‘običan’ televizor s većom dimenzijom zaslona za razliku u cijeni koju bi platili za Smart TV.

Kod odabira uvijek gledajte kupiti uređaj posljednje generacije jer je kvaliteta prikaza unaprijeđena u odnosu na prethodni model.

Izbor proizvođača ostavljamo vama. Uglavnom su razlike u istom cjenovnom razredu minimalne, stoga odaberite televozor proizvođača koji daje najveću garanciju. Trgovine često imaju akcijske prodaje pojedinih modela pa je dobar savjet prije kupovine obići više prodajnih mjesta.