Savjet: Kako na Windowsima smanjiti ikone

Savjet: Kako na Windowsima smanjiti ikone


Želite smanjiti veličinu ikona u Windowsima, a ne znate kako se to radi? U nastavku donosimo vodič koji će vam pomoći u smanjivanju veličine ikona u Windowsima.

Ikone na radnoj površini najbrži su način za pokretanje programa. Problem nastaje kada radna površina postane pretrpana raznim ikonama do te mjere da više nema mjesta za nove. Postoji dva načina na koji se može riješiti ovaj problem. Prvi je brisanje nepotrebnih ikona ili kreiranje više foldera logično nazvanih u koje se onda mogu prebaciti ikone prema namjeni.

Drugi način je smanjivanje veličine ikona. Windowsi nakon instalacije po defaultu imaju uključen srednji prikaz veličine ikona. Da bi to promijenili kliknite desnom tipkom miša na radnu površinu i pod View (Prikaz) odaberite Small icons (Male ikone).

Ukoliko pak želite sami odrediti veličinu ikona napravite sljedeće

Windows 7

Kliknite desnom tipkom miša na radnu površinu i odaberite Properties. Otvorit će vam se prozor s raznim postavkama. Kliknite na Appearance >> Advanced, u meniju Item odaberite Icon. Pod Size možete povećati ili smanjiti veličinu ikona ovisno o vašoj preferenciji.

Windows 10

Na Windows 10 operativnom sustavu povećavanje i smanjivanje ikona je vrlo jednostavno. Sve što trebate napraviti je pritisnuti i držati Ctrl tipku na tipkovnici i s kotačićem miša smanjiti ili povećati veličinu ikona.