Samsung zaustavio proizvodnju Notea 7, vlasnicima savjetuje isključivanje i vraćanje uređaja

Samsung zaustavio proizvodnju Notea 7, vlasnicima savjetuje isključivanje i vraćanje uređaja


Čini se da će životni put jednog od najiščekivanijih smartphonea u ovoj godini završiti neslavno i to samo nekoliko mjeseci nakon početka prodaje. Nakon problema sa samozapaljenjem i povlačenja čitave serije iz prodaje, isti scenarij očekuje i novu ‘ispravnu’ verziju Galaxy Notea 7.

Naime, nekoliko vlasnika Notea 7 ponovno su prijavili samozapaljenje uređaja, zbog čega je korejski proizvođač izdao priopćenje da se odmah prestanu koristiti svi prodani uređaji te se isključe i predaju u trgovinu gdje su kupljeni. Vlasnici kao zamjenu mogu izabrati neki od Samsungovih uređaja ili dobiti puni povrat novaca.

Većina operatera koji su imali u ponudi Note 7 već su početkom tjedna prestali s prodajom, a u zračnim lukama diljem svijeta stoji obavijest kako nije dozvoljeno unositi u zrakoplov navedeni smartphone zbog mogućnosti samozapaljenja.

Ovo je prvi puta u povijesti mobilne industrije da neki proizvođač u potpunosti povlači jedan model iz prodaje i to drugi puta u samo nekoliko tjedana.

Brojni analitičari predviđaju da će Samsung pretrpjeti financijske gubitke koji se broje u milijardama dolara, no ipak to ne bi trebalo ozbiljnije ugroziti njihovo poslovanje.

Je li ovo konačan kraj za Note 7 ili će mu Samsung dati još jednu priliku saznat ćemo u narednim danima.