Samsung vratio u prodaju Galaxy Note 7, no ovoga puta s nešto manjom baterijom

Samsung vratio u prodaju Galaxy Note 7, no ovoga puta s nešto manjom baterijom


Izgleda da se u Samsungu još uvijek ne mogu pomiriti sa sudbinom Galaxy Note 7 smartphonea. Nakon problema sa samozapaljenjem i povlačenjem kompletne serije od kupaca i iz prodaje, ova sapunica dobiva novi nastavak.

Samsung je ovih dana ponovno pustio u prodaju Galaxy Note 7 s dodatnom oznakom R (refurbished) koja potvrđuje da se radi o dorađenom modelu. Trenutno se nudi na kineskom tržištu, no očekuje se i globalna dostupnost.

Prema dostupnim informacijama Galaxy Note 7R će se nuditi u dvije varijante. Prva će imati bateriju kapaciteta 3200 mAh i prodavat će se na tržištima Europe, SAD-a te dijela Azije, dok će druga dolaziti s  3500mAh kapacitetom baterije (kao i original koji je povučen iz prodaje) no još uvijek nije poznato kome je ovaj model namijenjen.

Galaxy Note 7R s baterijom od 3200 mAh će se prodavati po cijeni od 521 dolar, dok će inačica s većim kapacitetom koštati 580 dolara.

S obzirom na lošu reputaciju, visku cijenu i nedavno predstavljenu S8 seriju nekako sumnjamo da će kupci stajati u redu za Galaxy Note 7R jer se za isti iznos mogu dobiti noviji uređaji za koje ne postoji zabrana korištenja u gotovo svakoj zračnoj luci.

Ipak, treba spomenuti da Note serija ima velik broj obožavatelja pa ovaj potez Samsunga možemo gledati kao svojevrstan poklon svima koji tvrde da ne mogu surfati i pisati poruke bez Stylusa.