Samsung Galaxy S8 testu izdržljivosti. Pogledajte kako je prošao i koliko je kompliciran za rastaviti

Samsung Galaxy S8 testu izdržljivosti. Pogledajte kako je prošao i koliko je kompliciran za rastaviti


Iako je službena prodaja Samsung Galaxyja S8 započela 21. travnja, sretnici koji su napravili predbilježbu imaju se priliku družiti s ovim odličnim smartphoneom nekoliko dana.

Prve reakcije vlasnika, ali i recenzije raznih portala otkrivaju da je Samsung još jednom napravio odličan posao.

Samsung Galaxy S8 karakterizira odličan Super AMOLED zaslon koji prekriva gotovo kompletnu prednju stranu uređaja, vrhunski hardver koji uključuje Snapdragon 835 SoC, a ne treba zanemariti ni već poznatu kvalitetu izrade koja prati sve uređaje ove kompanije.

S obzirom na veliki zaslon i staklenu stražnju stranu uređaja mnoge muči koliko je Galaxy S8 otporan na grebanje i ostala oštećenja do kojih dolazi prilikom svakodnevnog korištenja.

Odgovor na ovo pitanje dao nam je poznati YouTuber JerryRigEverything koji je Samsung Galaxy S8 podvrgnuo raznim torturama koje će rijetko koji vlasnik ikada raditi.

Pogledajte kako Galaxy S8 podnosi grebanje, vatru te kolika je sila potrebna da bi se uređaj savinuo.

Usporedno s testom izdržljivosti stranica ifixit.com je rastavila novi Galaxy S8 te nam još jednom potvrdila koliko je komplicirano popraviti nove uređaje. Naime, zbog upotrebe velike količine ljepila Galaxy S8 je iznimno teško rastaviti bez specijalnog alata i vrlo spretne ruke.

Ipak, dobra vijest je da jednom kada se rastavi moguće je zamijeniti bateriju, a i većina komponenti je modularna što znači da je moguće promijeniti samo kameru ili utor za punjenje bez potrebe za zamjenom kompletne matične ploče.

Fotografije i upute rastavljanja Samsung Galaxyja S8 možete pogledati na ovom linku.