Samsung Galaxy S8 dobiva mogućnost spajanja na monitor?

Samsung Galaxy S8 dobiva mogućnost spajanja na monitor?


Stiže još jedna zanimljiva glasina o novoj mogućnosti koju bi Samsung trebao predstaviti na ovogodišnjem flagshipu Galaxy S8.

Radi se o mogućnosti spajanja uređaja na monitor što proširuje njegove mogućnosti tako da se može koristiti kao zamjena za računo.

Koncept spajanja smartphonea na monitor prvi je predstavio Microsoft s aktualnim Lumia 950 i 950 XL uređajima koje uz pomoć Continuum funkcije i spajanjem na mobitela na Display dock omogućuju pokretanje Windowsa na vanjskom monitoru, a tu je i mogućnost spajanja miša i tipkovnice.

Iako na prvi pogled izgledaju kao punokrvni Windowsi, istina je da se radi tek o prilagođenoj inačici za prikaz na vanjskim monitorima. Sustav ne podržava instalaciju nativnih desktop aplikacija, već je moguće pokrenuti samo one koju se prilagođene za rad u Continuumu.

Prema informacijama, sličnu funkciju namjerava predstaviti i Samsung, samo što će cijelu stvar podići na nešto višu razinu.

Prije svega, ukoliko su informacije točne, za spajanje neće biti potreban dodatni Display dock već će se mobitel direktno spojiti na monitor putem USB kabela. Periferija će se povezati putem Wi-Fi ili Bluetooth veze.

Ipak, najveća prednost u odnosu na Windows 10 Mobile inačicu je u broju aplikacija koje su dostupne za Android OS i upravo je to glavni argument zbog kojeg bi navedena tehnologija mogla postići veliki uspjeh na ovoj platformi.

Iz Samsunga još uvijek nisu potvrdili, ali ni demantirali navedene glasine.

s8_monitor