Samsung Galaxy S8 će dolaziti u kombinaciji s 4 i 6 GB radne memorije?

Samsung Galaxy S8 će dolaziti u kombinaciji s 4 i 6 GB radne memorije?


Samsung će 29. ožujka službeno najaviti ovogodišnji flagship Galaxy S8, a do tada ćemo se morati zadovoljiti neslužbenim informacijama o tome što će dobiti, a što izgubiti jedan od najiščekivanijih pametnih telefona u ovoj godini.

Pred Samsungom je težak zadatak vraćanja povjerenja kupaca koje je izgubio s Note 7 fijaksom, posebice kod poslovnih korisnika koji su se susreli s neugodnim iskustvom nakon što je unošenje i korištenje navedenog uređaja bilo zabranjeno na gotovo svim zrakoplovnim letovima.

Već smo ranije saznali da će oba ovogodišnja modela imati zaslone s zakrivljenim rubovima, a očekuje se i povećanje dimenzija ekrana.

S obzirom da su pojedini kineski proizvođači još prošle godine predstavili uređaje s bespotrebno velikom količinom radne memorije, loše je zvučala najava kako će Galaxy S8 dolaziti sa samo 4 GB RAM-a.

U Samsungu su svjesni da velike brojke prodaju uređaje pa se tako pojavila informacija kako će oni kojima je 4 GB radne memorije premalo za čitanje mailova i surfanje internetom moći odabrati jači model s čak 6 GB RAM-a.

Glasine govore da će konfiguracija s više radne memorije dolaziti samo uz inačicu od 128 GB memorije za pohranu, dok će se u 64 GB varijantu ugrađivati ‘samo’ 4 GB RAM-a.

Model se više radne memorije najprije će se ponuditi na kineskom i korejskom tržištu, upravo zbog konkurencije koja isto već odavno nudi, dok će se europski kupci na početku morati zadovoljiti s modelom od samo 4 GB RAM-a.

Samsung Galaxy S8 će biti prvi ovogodišnji flagship koji će pogoniti novi Snapdragon 835 SoC, a nedavno su se pojavili i prve fotografije koje navodno prikazuju konačni izgled uređaja.

Kao što smo ranije spomenuli, službeno predstavljanje se očekuje 29. ožujka, dok bi prodaja trebala započeti 21. travnja.

galaxy_s8_final