Samsung Galaxy Note 8 u razvoju, a kreće i ponovna prodaja Note 7 phableta?

Samsung Galaxy Note 8 u razvoju, a kreće i ponovna prodaja Note 7 phableta?


Iako se nagađalo da je za Note seriju došao kraj nakon prošlogodišnjeg problema s samozapaljenjem i povlačenjem čitave serije, čini se da u Samsungu vjeruju kako i dalje postoji velik broj fanova koji su spremni kupiti njihov phablet.

Između hrpe raznih informacija o novim Glaxy S8 i S8+ uređajima koji će imati premijeru krajem mejseca, poprilično nezapaženo se pojavila vijest da bi u drugoj polovici ove godine mogao stići i Note 8.

Još uvijek nema nikakvih informacija o mogućim hardverskim specifikacijama uređaja, poznato je tek da se razvija pod kodnim imenom ‘Great’ i da će nositi oznaku SM-N950F (F označava tržište kojem je namijenjen).

Čini se da Samsung ne odustaje ni od Note 7 serije. Navodno bi ponovno trebao krenuti u prodaju na određenim tržištima (spominju se Indija i Južna Koreja).

Rezultati istrage su pokazali da je samozapaljenje uzrokovala predimenzionirana baterija koja se zbog nemogućnosti širenja u kućištu pri većem zagrijavanju mogla zapaliti, stoga će novi Note 7 dolaziti s nešto manjom baterijom.

Model bi trebao nositi oznaku SM-N935 Grace R (R označava refurbished). Samsung nije potvrdio, ali ni demantirao ove glasine, a više informacija bi trebalo biti dostupno sljedećih dana.