Test izdržljivosti: Samsung Galaxy Note 7, iPhone 6S vs Note 5 pogledajte koji najbolje podnosi pad

Test izdržljivosti: Samsung Galaxy Note 7, iPhone 6S vs Note 5 pogledajte koji najbolje podnosi pad


Što će se dogoditi sa skupim smartphoneom ako vam slučajno ispadne iz ruke na asfalt? Ovo je pitanje vjerojatno prošlog kroz glavu svakog vlasnika skupocjenog mobitela.

Sa svakom novom generacijom pametnih telefona proizvođači se trude predstaviti što atraktivniji dizajnerski uređaj. Danas je gotovo nemoguće pronaći mobitel u višoj klasi s plastičnim kućištem ili da ima mogućnost promjene baterije. Estetika je pobijedila praktičnost.

Kućišta novih smartphonea postala su aluminijska ili staklena, prilikom sklapanja koristi se velika količina ljepila kako bi se dobilo na čvrstoći, a za promjenu baterije morat ćete posjetiti ovlašteni servis koji posjeduje specijalan alat s kojim će otvoriti uređaj bez oštećenja. Promjena razbijenog ekrana gotovo je neisplativa, posebice na aktualnim modelima jer je njihova cijena tek nešto niža od novih uređaja.

Da bi zaštitili svoje skupocjene smartphone brojni korisnici ‘oblače’ svoje mobitele u razne maske, a zaslone zaštićuju raznim folijama. Osim što nagrđuju izgled maske su često i nehigijenske te mogu predstavljati i potencijalni izvor raznih bakterija koje se nakupljaju u prljavštini između maske i mobitela.

Proizvođači se na sve načine trude učiniti kućišta i zaslone što čvršćima. Premazivanje zaslona ali i staklenih kućišta Gorilla glas zaštitom osigurava uređaje otpornim na grebanje ključevima, te otpornost na visoke temperature. No što će se dogoditi u slučaju pada na asfalt? U priloženom videu pogledajte koliko su čvrsti aktualni modeli iz Samsunga i Applea u odnosu na dvije godine stari Galaxy Note 5 te s koje visine mobitel treba pasti prije nego postane neupotrebljiv.