Samsung Galaxy A3, A5 i A7 (2017) (ne)službeno potvrđeni

Samsung Galaxy A3, A5 i A7 (2017) (ne)službeno potvrđeni


Uspješni predstavnici Samsungove srednje klase mogli bi uskoro dobiti nasljednike. Samsungova A serija nudi premium dizajn i solidan hardver za pristupačnu cijenu, a s obzirom na jaku konkurenciju u Samsungu mogu biti vrlo zadovoljni prodajnim rezultatima. Kako se bliži kraj godine pojavile su se i prve informacije o nasljednicima koji nose oznake SM-A320F, SM-A520F i SM-A720F.

Ovih je dana na Geekbench i GFXBench testovima zamijećen SM-A520F, odnosno Galaxy A5. Prema dostupnim informacijama Samsung planira Snapdragon SoC s prošlogodišnjeg modela zamijeniti vlastitim Exynos 7880 Soc-em s osam jezgri uparenim s Mali T830 grafikom.

Radna memorija je povećana na 3 GB, dok će interna memorija u osnovnoj verziji biti 32 GB s mogućnošću proširenja putem MicroSD kartice. Za sada se spominju 16 MP kamere sprijeda i straga, dok bi kapacitet baterije trebao biti povećan za 100 mAh što znači da će A5 (2017) imati bateriju kapaciteta 3000 mAh.

Ono u čemu Samsung ne briljira su nadogradnje Androida, pa se tako navodi da će novi A5 u startu dolaziti sada već starom verzijom Androida 6.0.1 Marshmallow s poznatim TouchWiz sučeljem, no s obzirom da je Nougat službeno vani tek tjedan dana ovo se do izlaska još možda i promijeni.

Samsung je aktualne modele iz A serije najavio u prosincu prošle godine, a u prodaju su krenuli u siječnju, stoga možemo očekivati sličan scenarij i za nasljednike. Ne treba sumnjati da će se sljedećih tjedana pojaviti nove informacije o navedenim uređajima, a mi ćemo vas izvijestiti o najzanimljivijima.