Samsung bi mogao opozvati Note 7 i drugi put, tvrde stručnjaci

Samsung bi mogao opozvati Note 7 i drugi put, tvrde stručnjaci


Čini se da Samsung nikako ne može na zelenu granu s Galaxy Noteom 7. Nakon povlačenja više od milijun prodanih primjeraka zbog mogućnosti samozapaljenja situacija se izgleda ponavlja i s zamjenskim uređajima.

Ovih se dana pojavio novi slučaj u kojem se putniku u avionu zapalio Note 7. Prema tvrdnjama vlasnika radi se o uređaju iz nove serije koju Samsung isporučuje s ispravnom baterijom.

Još uvijek nema službene potvrde da se zaista radi o ‘sigurnoj’ verziji uređaja, a nije se oglasio niti Samsung.

Pamela Gilbert, bivša direktorica Američke agencije za sigurnost potrošačkih proizvoda tvrdi da postoji mogućnost ponovnog povlačenja svih uređaja od strane Samsunga ukoliko se potvrdi informacija kako je zapaljeni uređaj iz nove serije. Vrlo je rijetka pojava da se dva puta povlači isti proizvod iz prodaje, no ukoliko se pokaže da postoje sigurnosni problemi koji su izvan kontrole proizvođača to će se ponovno dogoditi, tvrdi Pamela.

Samsung se još uvijek nije službeno očitovao o novonastalom problemu, a pojedini operateri nude korisnicima navedenih uređaja besplatnu zamjenu za neki drugi model potpuno besplatno.