S početkom 2017. vlasnici starijih iPhonea i Androida više ne mogu koristiti WhatsApp

S početkom 2017. vlasnici starijih iPhonea i Androida više ne mogu koristiti WhatsApp


Iz WhatpsAppa su još ranije najavili kako će s početkom 2017. godine ukinuti podršku za neke starije verzije operativnih sustava.

Među navedenima je iPhone 3GS čija posljednja nadogradnja operativnog sustava nosi oznaku iOS 6 te starije verzije Andrida 2.1 i Android 2.2.

Od ove godine WhatsApp više ne mogu koristiti ni vlasnici Windows Phone 7 operativnog sustava.

Iz WhatsAppa, odnosno Facebooka koji je vlasnik navedene aplikacije stiže objašnjenje kako više nema smisla podržavati navedene sustave jer nisu u mogućnosti pratiti sve novosti koje se implementiraju u aplikaciju.

Obzirom da se radi o starim uređajima koji se vrlo rijetko koriste, izostanak podrške neće osjetiti velik broj korisnika.

Iako su se među otpisanima trebali naći i BlackBerry 10 OS, Nokia S40 i Symbian S60 operativni sustavi iz kompanije su naknadno reagirali i odlučili navedene podržati još pola godine.

Inače, kada se WhatsApp pojavio 2009. godine BlackBerry i Nokia su držali više od 70% tržišta, a tek 25% je otpadalo na Android, iOS i Widnows uređaje.

Danas je situacija potpuno drugačija i glavni igrači na tržištu su Android i Apple iOS dok Windows 10 Mobile polako gubi tržišnu utakmicu.