Prodaja LG G5 modela je podbacila, lošije se prodaje samo HTC 10

Prodaja LG G5 modela je podbacila, lošije se prodaje samo HTC 10


Korejski proizvođač LG prilikom predstavljanja nasljednika popularnog G4 modela odlučio je zaigrati drugačijim kartama u odnosu na konkurenciju.

Umjesto lagane nadogranje prethodnog modela novi G5 ima drastično promijenjen dizajn, donosi modularnost te dvostruku kameru straga. Upravo se dizajn pokazao kao glavni kamen spoticanja u pronalasku kupaca, a prodaji nisu pridonijele ni prve recenzije u kojima su se korisnici žalili na lošu kvalitetu modula, odnosno lošu završnu obradu.

Prema prvim brojkama LG je u drugom kvartalu isporučio 15 milijuna uređaja, što je 1.5 milijun manje od planiranog. Najviše je podbacio flagship G5. LG je računao da će isporučiti između 3 i 3.5 milijuna G5 uređaja, no brojka se zaustavila na 2.5 milijuna. Loša prodaja uzrokovala je i gubitke u mobilnoj diviziji od 112.32 milijuna dolara.

LG je planirao do kraja godine isporučiti 12 milijuna G5, no prema novim procjenama ta će brojka iznositi oko 5.5 milijuna. Za usporedbu konkurentski Samsung koji je isti dan kada i LG predstavio model Galaxy S7 do sada je prodao 26 milijuna primjeraka.

LG-u za utjehu  može biti vijest da ni HTC-u ne cvjetaju ruže s prodajom novog HTC 10 modela za koji se navodi da bi do kraja godine trebao biti prodan tek u nešto više od milijun primjeraka.