Procurile specifikacije i izgled Huawei P10 i P10 Plus flagshipa

Procurile specifikacije i izgled Huawei P10 i P10 Plus flagshipa


Prošlogodišnji Huaweijev flagship P9 jedan je od ugodnijih iznenađenja i ubrzo je nakon predstavljanja osvojio simpatije brojnih korisnika.

Za dobar prijem zaslužni su vrlo dobar dizajn koji jednako dobro prati ugrađeni hardver i dvostruka kamera straga razvijena u suradnji s Leicom. Dodajmo tome i više nego odličnu cijenu o odnosu na proizvode konkurencije.

S obzirom na sve nabrojeno, jasno je da su velika očekivanja i od njegovog nasljednika koji bi se u prodaji trebao pojaviti krajem ožujka ili početkom veljače.

Ovih su se dana pojavile prve informacije i fotografije ovogodišnjeg modela P10.

Ukoliko su informacije točne, kupci će na izbor imati tri varijante uređaja. Uvjetno rečeno najslabija varijanta će imati 4 GB radne memorije i 32 GB memorije za pohranu, a prodavat će se po cijeni od 508 dolara. Slijedi model s 4 GB / 64 GB memorije s cijenom od 595 dolara, dok će vrh ponude predstavljati varijanta s 6 GB RAM-a i 128 GB interne memorije za koju će biti potrebno izdvojiti 683 dolara.

Sva tri modela će pokretati novi osmojezgreni Kirin 960 SoC kojeg je razvio Huawei. Dobra je vijest da se suradnja s Leicom nastavlja pa možemo očekivati još kvalitetnije fotografije.

Veći model P10 Plus bi trebao biti dostupan u dvije varijante, 4 GB /64 GB s cijenom od 726 dolara i 6 GB / 128 GB za koji će trebati izdvojiti 828 dolara.

Sudeći prema fotografijama promjene se očekuju i u vidu dizajna, pa bi tako senzor otiska prsta trebao biti premješten sa stražnje na prednju stranu u home tipku ispod zaslona.

huawei_p10