Procurile fotografije Huaweijevih flagshipa P10 i P10 Plus

Procurile fotografije Huaweijevih flagshipa P10 i P10 Plus


Nekoliko dana prije službenog predstavljanja koje je zakazano za vrijeme trajanja sajma MWC u Barceloni na internetu su se pojavile službene fotografije ovogodišnjih Huaweijevih perjanica P10 i P10 Plus.

Još se jednom pokazalo da je proizvođačima gotovo nemoguća misija zaštititi curenje informacija. Naime, većina glasina koje smo ovih dana mogli pročitati pokazale su se točnima.

Huawei P10 i P10 Plus predstavljaju vrh ponude kineskog proizvođača, a mijenjaju vrlo dobro prihvaćenu P9 seriju.

Za razliku od aktualnih modela koji dijele dizajn, a razlikuju se po veličini ekrana, P10 i P10 Plus dijele samo hardver, dok su dizajnerski potpuno različiti.

P10 ima klasičan zaslon bez zakrivljenih rubova, a za razliku od prošlogodišnjeg modela senzor otiska prsta je premješten na prednju stranu u home tipku ispod ekrana.

Sa stražnje strane su i dalje dvije kamere razvijene u suradnji s Leicom. Dobra je vijest da nije izbačena podrška za microSD kartice, a tu je i 3,5 mm analogni priključak za slušalice smješten do USB Type-C utora za punjenje.

P10 Plus dizajnerski djeluje zrelije i karakterizira ga zakrivljeni zaslon ispod kojeg je smješten logo kompanije. Senzor otiska prsta ostao je kao i kod prethodnika na stražnjoj strani iznad kojeg se nalaze dvije kamere.

Što se tiče ugrađenog hardvera, oba će modela dolaziti s identičnim specifikacijama. Iako različitog dizajna P10 i P10 Plus imaju 5.5-inčni zaslon, Kirin 960 SoC s kombinacijom 4 ili 6 GB radne memorije te 32, 64 i 128 GB memorije za pohranu.

Prednja kamera ima rezoluciju 8 MP, a pokretat će ih aktualna verzija Androida 7.0 Nougat s EMUI 5.0 skinom.

p10_plus2

p10_n