Predstavljeni Google Pixel i Pixel XL, poznate specifikacije i cijene

Predstavljeni Google Pixel i Pixel XL, poznate specifikacije i cijene


S jučerašnjim danom Nexus linija smartphonea i službeno je otišla u zasluženu mirovinu, a na njeno mjesto stiže Pixel. Google je predstavio ovogodišnje uređaje koji nose njihov logo i novo ime, a prema viđenome put do uspjeha neće biti nimalo lagan.

S obzirom da se većina ranije poznatih informacija pokazala točnima nije bilo prevelikih iznenađenja, no ne može se reći kako je prezentacija bila dosadna.

Predstavljena su dva uređaja Pixel i Pixel Xl. Oba je izradio HTC i imaju identične hardverske specifikacije, a razlikuju se po dimenzijama zaslona i kapacitetu baterije.

Pixel dolazi s 5-inčnim ful HD zaslonom i baterijom kapaciteta 2,770mAh. Pixel XL ima 5,5-inčnim zaslon QHD rezolucije, a s obzirom na veće dimenzije baterija ima kapacitet 3,450mAh.

google_pixel_official

Hardverski su opremljeni posljednjom generacijom Snapdragon 821 SoC-a s 4 GB radne memorije i dolaze s najnovijom verzijom Androida 7.1 Nougat.

Prilikom prezentacije Google je poseban naglasak stavio na kamere za koje tvrde da su najbolje u klasi, a je li to doista tako pričekat ćemo prve neovisne testove. S stražnje strane ugrađena je 12 MP kamera s otvorom blende f/2.0 koja uz pomoć HDR+ tehnologije radi odlične fotografije.

Ponuda interne memorije ograničena je na izbor između 32 GB i 128 GB, ne postoji mogućnost proširenja microSD karticama. Dobra je vijest da Google daje besplatno neograničen prostor za spremanje fotografija i videa pune rezolucije u oblaku.

Početna cijena za Pixel s 32 GB memorije iznosi 649 dolara, dok za najskuplji Pixel XL s 128 GB interne memorije treba izdvojiti 869 dolara.