Povratak legende: Nokia pokazala nasljednika kultne 3310

Povratak legende: Nokia pokazala nasljednika kultne 3310


Finska Nokia (HMD) i službeno se vratila u igru. Nakon neočekivanog uspjeha s modelom 6 (Android OS) čije se dostupne zalihe rasprodaju u svega nekoliko sati, danas su pokazali i nasljednika kultne 3310.

Tako se prvog dana MWC sajma koji se održava u Barceloni sasvim neočekivano jedna od najzanimljivijih prezentacija održavala na prostorima Nokije.

Prije nekoliko dana su se pojavile glasine da će biti predstavljen nasljednik mobitela koji je u svoje vrijeme bio popularan kao danas iPhone, naravno radi se o Nokiji 3310.

Odmah na početku treba naglasiti da se i dalje radi o uređaju s osnovnim funkcijama kojeg pokreće Series 30+ OS. To znači da možete zaboraviti na instaliranje aplikacija i sve ostale blagodati na koje su vas razmazili moderni pametni telefoni.

Dizajn je prepoznatljiv na prvu, a tu je i već pomalo zaboravljena numerička tipkovnica. Na zaslonu dimenzija 2.4-inča moći ćete odigrati modernu verziju legendarnih zmija, a baš ako zatreba možete surfati internetom uz pomoć predinstaliranog Opera preglednika. S obzirom da uređaj podržava samo 2G mreže i nema ugrađeni Wi-Fi prijamnik jasno je da će budući vlasnici ovu mogućnost koristiti vrlo rijetko.

nokia_3310_2

Interna memorija iznosi skromnih 16 MB, no moguće ju je proširiti microSD karticom do 32 GB na koju možete presnimiti svoje omiljene pjesme i pretvoriti uređaj u MP3. Uz pomoć 3,5 mm analognog utora možete spojiti svoje slušalice i satima uživati u glazbi.

Za poneku fotografiju poslužit će 2 MP kamera s bljeskalicom koja ima i funkciju svjetiljke.

Za kraj spomenimo zbog čega će ova Nokija biti vrlo popularna kod mnogih korisnika. Radi se o 1200 mAh bateriji koja s jednim punjenjem može reproducirati 51 sat glazbe, 39 sati slušanja FM radija biti 31 dan u stanju mirovanja i 22 sata razgovora.

Nokia 3310 je dostupna u četiri boje kućišta: sjajnoj crvenoj, mat žutoj, sjajnoj plavoj i mat sivoj. Preporučena cijena iznosi 49 eura.

nokia_3310_3