Ovo su najbolji programi za uređivanje videa

Ovo su najbolji programi za uređivanje videa


Tražite dobar program za uređivanje videa? Izabrali smo najbolje programe za uređivanje videa. Neki su besplatni, dok ćete za korištenje drugih morati platiti.

Pojavom YouTube servisa sve više korisnika snima i objavljuje svoje video uratke na ovom servisu.

Za neke je to samo hobi, dok su pojedini korisnici iz svega razvili ozbiljan posao i danas zarađuju velike novce objavljujući video uratke na YouTubeu.

Da bi se napravio kvalitetan video potrebno je imati dobru ideju, ali i alat s kojim ga je moguće editirati prije nego se postavi za pregled.

Kako bi izbjegli loše komentare i ocjene uvijek se trudite što točnije opisati radnju videa u naslovu i opisu.

Izbjegavajte stavljanje glazbene podloge poznatih izvođača jer će vam YouTube blokirati video zbog autorskih prava, a nekoliko kršenja zaredom može uzrokovati i brisanje kompletnog profila.

Ovo su najbolji programi s kojima možete urediti video

Windows Movie Maker ovaj program mogu besplatno koristiti vlasnici Windows operativnih sustava. Radi se o vrlo dobrom programu jednostavnog sučelja u kojem možete brisati scene, dodavati pozadinsku glazbu, titlove, a ima i predefinirane postavke za exportiranje videa za razne društvene mreže.

Free Video Editor samo ime mu govori da se radi o besplatnom programu koji je zamišljen kao alternativa Windows Movie Makeru. Krasi ga lijepo dizajnirano sučelje i jednostavnost korištenja.

PhotoFilmStrip je program koji će napraviti video od vaših fotografija. Iz odabranih fotografija program će uz pomoć zumiranja i ostalih efekata napraviti zanimljiv video.

Lightworks će odabrati oni koji se obradom videa planiraju baviti profesionalno. Radi se o vrlo moćnom alatu koji je korišten u postprodukciji nekih Hollywoodskih hitova poput Batmana i Nemoguće misije. Lightworks je besplatan, a Pro verzija se naplaćuje 19,99 eura mjesečno.

Adobe Premiere Pro program koji je industrijski standard za uređivanje videa. S ovim alatom možete napraviti sve što vam padne na pamet, a na YouTubeu postoje razni turitorijali koji će vam pomoći u svladavanju svih trikova. Program je moguće koristiti mjesec dana besplatno nakon čega se naplaćuje.

Final Cut Pro X – namijenjen vlasnicima Mac računala. Program jednako moćan kao i Adobe Premiere Pro. Može se koristiti 30 dana besplatno nakon čega je potrebno jednokratno platiti 299 dolara.