OnePlus pokazao prvi teaser s kojim najavljuje OnePlus 5

OnePlus pokazao prvi teaser s kojim najavljuje OnePlus 5


Nakon što su Samsung, LG, Sony i ostali najavili i počeli s prodajom ovogodišnjih flagshipova u prvi plan dolaze svi koji planiraju predstaviti nove uređaje tek u drugoj polovici godine.

OnePlus je jedan od proizvođača koji za relativno male novce nudi smartphone vrhunskih performansi što mu je priskrbilo veliku popularnost u vrlo kratkom vremenu.

Ovogodišnji model OnePlus 5 trebao bi donijeti poboljšanja na svim poljima, poput posljednje generacije SoC-a te dvostruke kamere straga.

Ovih se dana na kineskoj društvenoj mreži Weibo pojavio prvi teaser s kojim OnePlus praktički potvrđuje da će ovogodišnjih flagship nositi oznaku 5, kao i da ga možemo očekivati tijekom ljeta.

Prema glasinama OnePlus 5 će imati 5.5-inčin QHD zaslon, Snapdragon 835 SoC s 6 ili čak 8 GB radne memorije.

Najveće promjene očekuju se na polju kamera jer bi OnePlus 5 trebao biti prvi uređaj ovog proizvođača koji će imati dvostruku 12 MP kameru straga.

one_plus5_teaser

Kapacitet baterije bi također trebao narasti u odnosu na prethodnika, pa se tako spominje 3,600 mAh baterija s podrškom za Dash Charge 2.0 brzo punjenje.

Navedene specifikacije nisu službeno potvrđene pa ih treba uzeti s dozom rezerve, a što je za ovu godinu OnePlus pripremio trebali bi saznati tijekom ljeta.