OnePlus navodno radi na novom smartphoneu OnePlus 3 mini

OnePlus navodno radi na novom smartphoneu OnePlus 3 mini


Kinesku kompaniju OnePlus većina je upoznala preko odličnih smartphonea koje krase vrhunski hardver, ali i cijena po kojoj se prodaju.

Njihova nit vodilja kod izrade smartphonea je ponuditi uređaj vrhunskih performansi po što nižoj cijeni, često i duplo nižoj nego što to nudi konkurencija. S obzirom na to ne čudi činjenica da za njihovim proizvodima vlada velika navala, a upravo ovih dana stiže i obavijest da će zbog velike potražnje kupci iz 24 zemalja među kojima je i Hrvatska morati čekati na svoj uređaj i preko mjesec dana.

No bez obzira na sjajne prodajne rezultate, vrijedni ljudi iz OnePlus ne spavaju na lovorikama slave već su prionuli na razvoj novog uređaja.

Na GFXBench testu se pojavio novi uređaj za koji se pretpostavlja da bi mogao biti mini verzija aktualnog OnePlus 3 modela.

Iako još nema službene potvrde da bi uskoro mogli ugledati OnePlus 3 mini, navedene specifikacije ukazuju na veliku sličnost sa većim modelom.

Osim manjih dimenzija zaslona, kod testiranog modela se radi o 4.6 inča s rezolucijom 1080 x 1920 piksela, ostale specifikacije su gotovo identične pa se tako navodi Snapdragon 820 SoC čije jezgre kucaju na 2.2 GHz, Adreno 530 GPU i 6 gigabajta radne memorije zajedno s 64 gigabajta memorije za pohranu multimedije. Stražnja kamera je 16 megapiksela, a prednja 8 MP.

Kao što smo ranije spomenuli, OnePlus još nije službeno najavio postojanje ovog modela, no s obzirom na ugrađeni hardver i cjenovnu politiku kompanije uopće ne sumnjamo da bi za uređajem vladala velika potražnja.