Nova nadogradnja Vibera omogućuje slanje ‘nestajućih’ poruka

Nova nadogradnja Vibera omogućuje slanje ‘nestajućih’ poruka


Popularna IM aplikacija Viber s posljednjom nadogradnjom dobila je zanimljivu novost. Radi se mogućnošću slanja poruka koje su vidljive određeno vrijeme i nakon toga nestaju.

Postavljanje ‘nestajućih’ fotografija je vrlo jednostavan. Prilikom odabira fotografije koju želimo poslati u donjem kutu će se pojaviti ikona sata. Dodirom na ikonu otvara se izbornik u kojem možemo odabrati vremensku dostupnost fotografije.

Moguće je odabrati trajanje od 1, 3, 7 ili 10 sekundi ili poslati fotografiju bez vremenskog limita. Poslanu fotografiju s vremenskim limitom primatelj će dobiti zamućenu, a tek dodirom na nju aplikacija omogućuje njen pregled i kreće se odbrojavanjem dostupnosti.

Nakon što istekne vremenski limit fotografija se automatski briše iz razgovora, a na njezinom mjestu ostaje obavijest o poruci.

Slanje vremensko tempiranih poruka nije novost i upravo je to jedna od funkcija koja je proslavila Snapchat, a čini se kako će uskoro postati dostupna na većini aplikacija ovog tipa.

Druga predstavljena novost je mogućnost snimanja kratkog videa direktno iz aplikacije. Princip slanja videa je vrlo jednostavan, sve što treba je prilikom razgovora s osobom kojoj želimo poslati video dodirnuti ikonu za video i kreće snimanje. Micanjem prsta s ikone zaustavlja se snimanje i video se automatski šalje osobi s kojom razgovaramo.

Nadograđena verzija Vibera dostupna je za preuzimanje korisnicima Android i iOS operativnih sustava, dok će vlasnici Windows 10 Mobile platforme morati pričekati još neko vrijeme kako bi mogli početi koristiti predstavljene novosti.