Nokija do kraja godine planira predstaviti Android mobitel i tablet

Nokija do kraja godine planira predstaviti Android mobitel i tablet


Ime Nokija za mnoge je još uvijek sinonim za kvalitetne i izdržljive mobitele, a uređaji finskog proizvođača do prije nekoliko godina uvjerljivo su suvremeno vladali tržištem.

Situacija je drastično promijenila izlaskom prvog iPhonea i Androida kada Nokija počinje gubiti bitku, da bi na kraju kompletan odjel za razvoj i izradu mobitela bio prodan Microsoftu. Novi vlasnik nakon nekog vremena zamijenio je ime Nokia na novim uređajima s imenom Microsoft.

No, prema potpisanom sporazumu finski proizvođač krajem godine ponovno ima pravo koristiti ime Nokija na mobilnim uređajima.

Kako se bliži kraj godine sve je više informacija o novim Nokijinim proizvodima. Posljednje glasine govore kako do kraja godine možemo očekivati tri ili četiri uređaja ove kompanije, od čega će najmanje jedan biti tablet.

Navodno će dva smartphonea ciljati na sam vrh, pa se tako navodi Snapdragon 820 SoC, posljednja verzija Android 7.0 Nougat OS-a, metalno kućište otporno na vodu i prašinu…

S obzirom da Nokija više nema u vlasništvu tvornice za izradu novih uređaja zadužen je kineski HMD koji je u vlasništvu Foxconna.