Nokia se uskoro vraća na scenu s dva nova Android smartphonea?

Nokia se uskoro vraća na scenu s dva nova Android smartphonea?


Finski se proizvođač kod prodaje mobilnog odjela Microsoftu obvezao da do zadnjeg kvartala 2016. godine neće smjeti koristiti Nokia na mobilnim uređajima.

Kako se bliži istek ovog ugovora pojavljuje se sve više informacija o povratku slavnog imena na mobilnu scenu.

Nokija je osnovala novu tvrtku pod nazivom HMD Global Oy koja je zadužena za razvoj i marketing novih uređaja, dok bi proizvodnja trebala pripasti kineskom Foxconnu.

Što se tiče specifikacija nagađa se da će istovremeno biti predstavljena dva uređaja. Jedan s 5.2 inčnim zaslonom i drugi koji će imati 5.5 inčni ekran, navodno se radi o OLED zaslonima s QHD rezolucijom.

Kao glavni aduti spominju se poznati Nokijin dizajn kao i vrhunska kvaliteta izrade. S hardverske strane uređaji bi trebali biti opreljeni s Snapdragon 820 SoC-om, čitačem otisaka prstiju, 22.6 megapikselnom kamerom, IP68 certifikatom (otpornost na vodu i prašinu) i ono najvažnije Android 7.0 Nougat OS-om u kombinaciji s već poznatim Z Launherom.

Predstavljanje novih Nokijinih smartphonea očekuje se krajem godine, a očekivana cijena za veći model bi trebala biti oko 500 dolara.