Nokia će na sajmu u Barceloni predstaviti modernu verziju legendarne 3310

Nokia će na sajmu u Barceloni predstaviti modernu verziju legendarne 3310


Finski HMD (vlasnik Nokia brenda) priprema brojna iznenađenja za ovogodišnji MWC sajam koji se održava u Barceloni od 27. veljače do 2. ožujka.

Ranije smo pisali o povratku N serije, a sada stiže informacija da bi mogli ugledati i nasljednika jednog od najpopularnijih mobitela svih vremena Nokije 3310 koja je prodana u preko 100 milijuna primjeraka.

>> Nokia (HMD) će na MWC sajmu predstaviti prve uređaje iz legendarne N serije

Za sada ne postoji previše informacija o modernoj verziji 3310, no pretpostavlja se da se neće raditi o pametnom telefonu, već će biti tzv. feature phone što znači da će dolaziti samo s osnovnim funkcijama i neće imati mogućnost instaliranja aplikacija. No zato bi trebala imati bateriju koja će moći izdržati nekoliko dana bez potrebe za punjenjem.

Predviđena cijena za modernu inačicu 3310 bi trebala biti oko 60 dolara.

Još bi dva uređaja trebala imati premijeru, a to su Nokia 3 i Nokia 5.

Radi se u pametnim telefonima koje pokreće Android. Nokia 5 specifikacijama pripada nižoj srednjoj klasi i opremljena je 5.2-inčnim 720p zaslonom, 2 GB RAM-a i 12 MP stražnjim kamerom.

Kada se jednom pojavi na tržištu prodavat će se za 200 dolara.

Nokia 3 je predstavnik niže klase i za sada je poznato samo da će koštati oko 150 dolara.

Osim navedenih uređaja, Nokia će na sajmu prikazati i model 6 koji je trenutno dostupan samo na kineskom tržištu i bilježi odlične prodajne rezultate.