Nokia 8 stiže sredinom godine s vrhunskim hardverom, ali i visokom cijenom?

Nokia 8 stiže sredinom godine s vrhunskim hardverom, ali i visokom cijenom?


Nakon vrlo uspješnog nastupa na MWC sajmu u Barceloni na kojem su predstavljanjem moderne verzije 3310 ukrali show ostalim proizvođačima, pojavile su se glasine da nas sredinom godine očekuje predstavljanje prvog Nokijinog Android flagshipa.

Osim modela 3310, Nokija je u Barceloni predstavila i prve pametne telefone bazirane na Android operativnom sustavu. Model 3 spada u nižu klasu, dok su modeli 5 i 6 predstavnici srednje. Prvi utisci su vrlo dobri te radi se o kvalitetno sastavljenim uređajima kao što smo od Nokije i navikli.

Osim solidne izrade uređaji pokreću čistu verziju Androida, a obećane su vrlo brze nadogradnje na nove verzije.

Iako se očekivalo predstavljanje uređaja iz gornje klase to se ipak nije dogodilo. Razlog tome može biti u činjenici da je Samsung na dulje vrijeme rezervirao sve primjerke novog Snapdragon 835 chipseta, ali i predstavljanje velikog broja zanimljivih modela koje je pripremila konkurencija.

Još uvijek nepotvrđene informacije govore kako Nokija radi na flagshipu koje će dolaziti u dvije inačice. Hardverski bi trebali biti identični, a razlikovat će se po dimenzijama zaslona.

Pretpostavlja se da će biti pogonjeni ranije spomenutim Snapdragon 835 SoC-em s 4 ili 6 GB radne memorije. Sa stražnje strane bi trebale biti implementirane dvije 23 MP kamere koje na žalost neće koristiti PureView tehnologiju.

Prodaja bi trebala započeti u lipnju, po navodno ne baš povoljnoj cijeni. Ukoliko su glasine točne za model s manjim zaslonom trebat će izdvojiti 550 eura, dok će veći koštati oko 617 eura.