Nokia 6 kreće u globalnu prodaju, s njom stižu modeli 5 i 3

Nokia 6 kreće u globalnu prodaju, s njom stižu modeli 5 i 3


Nokija je za MWC sajam pripremila niz zanimljivih uređaja. Već smo ranije pisali o povratku legendarnog 3310 modela koja dolazi s već pomalo zaboravljenom fizičkom tipkovnicom.

Sada su napokon došli na red i nešto ‘ozbiljniji’ uređaji s Android operativnim sustavom.

Nakon odlične prodaje na Kineskom tržištu, Nokija je model 6 odlučila ponuditi i ostatku svijeta.

>> Dobar početak: Za Nokiu 6 predbilježilo se 1.4 milijuna kupaca

Kupci će na izbor imati dvije konfiguracije. Skuplja nosi naziv Arte Black i dolazi s 4GB/64GB memorije, dok će jeftiniji model biti opremljen s 3 GB radne memorije i 32 GB memorije za pohranu. Cijena jeftinijeg modela bi trebala iznositi oko 230 eura, dok će za Arte Black inačicu trebati izdvojiti oko 300 eura.

Nokia 5 je cjenovno povoljniji uređaj za koji će koštati 190 eura. Za taj novac dobivate 5.2-inčni HD zaslon, Snapdragon 430 SoC (isti kao i u modelu 6) s 2 GB RAM-a 16 GB interne memorije. Mnoge će razveseliti činjenica da uređaj pokreće nemodificirana verzija Androida 7.1 Nougat. Ugrađena baterija ima kapacitet 3,000mAh

Stražnja 13 MP kamera je opremljena autofokusom i otvor blende f/2.0 dok je za selfije zadužena 8 MP kamera.

nokia_5

Nokia 3 je najjeftinija od predstavljenog trojca. Stražnja strana kućišta je izrađena od polikarbonata dok je okvir izrađen od aluminija. Dimenzije zaslona iznose 5-inča, a pokreće ga MediaTekov SoC s 2 GB RAM-a i 16 GB interne memorije.

Prednja i stražnja kamera imaju 8 MP rezoluciju, a kapacitet baterije iznosi skromnih 2,650mAh. Cijena Nokije 3 bi trebala biti oko 140 eura.

Sva tri uređaja bit će dostupna u single SIM i dual SIM inačicama.

U prodaji bi se trebali pojaviti u drugom kvartalu ove godine.

nokia_3