Nintendo Switch krenuo u prodaju, prve reakcije vrlo pozitivne

Nintendo Switch krenuo u prodaju, prve reakcije vrlo pozitivne


Japanski proizvođač igraćih konzola, Nintendo, započeo je s prodajom Switch konzole.

Nintendo je još s Wii konzolom krenuo suprotnim putem od konkurencije. Iako je hardverski bila inferiorna u odnosu na Playstation 3 i Xbox 360, upravljanje igrama uz pomoć senzora pokreta koji je za to vrijeme bio revolucionaran osigurali su odličnu prodaju i veliku popularnost u cijelom svijetu.

Do danas je prodano više od 100 milijuna Wii konzola te preko milijardu igara. Njegov nasljednik Wii U nije ponovio uspjeh, a podbacio je i u izostanku ekskluzivnih igara.

Upravo iz tog razloga Nintendo, ali i fanovi imaju velika očekivanja od nove konzole.

Switch je baziran na NVIDIA X1 SoC-u s 4 GB RAM-a i 32 GB interne memorije. ARM arhitektura osigurava malu potrošnju i zagrijavanje, pa je na bateriji moguće igrati 3 do 6 sati, ovisno o zahtjevnosti igre.

Čitav hardver smješten je ispod 6.2.-inčnog HD zaslona koji je neka vrsta tableta, a uz njega se isporučuje dock uz pomoć kojeg se spaja na TV.

Prve recenzije, ali i reakcije korisnika su vrlo pozitivne, a Nintendova ekskluziva The Legend of Zelda: Breath of the Wild mahom je pokupila maksimalne ocjene.

Tijekom godine očekuje se više od 130 igara od kojih je 19 rezervirano ekskluzivno za Switch.

Nintendo Switch možete kupiti po cijeni od 2.799,00 kuna, a zanimljivo je da s konzolom nećete dobiti niti jednu igru pa ako želite nešto zaigrati pripremite još minimalno 400 kuna.