Nintendo predstavio novu konzolu Switch, prodaja kreće u ožujku

Nintendo predstavio novu konzolu Switch, prodaja kreće u ožujku


Japanski proizvođač službeno je predstavio novu konzolu koja nosi naziv Switch. Pred Nintendom je težak zadatak vraćanja povjerenja razočaranih kupaca aktualne Wii U konzole.

Iako se radilo o simpatičnom modelu kombinacije tableta i prijenosne konzole, mnogi proizvođači igara odlučili su ju zaobići sa svojim naslovima zbog zastarjelog hardvera.

Manjak kvalitetnih naslova spašavale su Nintendove franšize Super Mario i Zelda, no čak niti one nisu bile dovoljne da se prodajom barem približi prethodniku Wii.

Nintendo Switch je ustvari tablet koji uz pomoć priloženog docka i kontrolera postaje punokrvna konzola. Glavni adut je mobilnost prilikom igranja, naime ukoliko ste započeli igrati neku za vrijeme dok je konzola spojena na TV, sve što trebate je odvojiti tablet iz docka i možete nastaviti igrati u pokretu.

Tablet ima zalon osjetljiv na dodir dimenzija 6.2-inča i HD rezoluciju. Srce konzole temelji se na Nvidia Tegra SoC-u koji bi trebao osigurati pristojne performanse.

Kao medij za igre koriste se microSDXC kartice te 32 GB interne memorije, a konzola je opremljena stereo zvučnicima i 3.5 mm utorom za slušalice.

Ugrađena baterija trebala bi osigurati do šest sati igranja.

Početak prodaje u većini europskih zemalja započinje 3. ožujka, a preporučena cijena oko 300 eura.