Najbolja aplikacija za prevođenje jezika

Najbolja aplikacija za prevođenje jezika


Tražite aplikaciju koja će vam pomoći u prevođenju riječi u stani jezik ili obrnuto? Ovo je top 5 najboljih aplikacija koje će ćete obožavati ukoliko trebate prijevod neke riječi.

U doba interneta znanje engleskog jezika postalo je vrlo važno. Iako velika većina programa ima lokalizaciju na naš jezik, znanje stranog jezika vrlo je bitno u više područja.

Jedno od njih je prilikom kupovine stvari s web shopova. S obzirom da se engleski jezik govori internacionalno i služi kao komunikacija između korisnika vrlo ga je važno dobro znati, posebice ukoliko trebate kontaktirati nekog prodavača ili osobu u vezi neke informacije.

Svatko od nas svako malo čuje ili pročita neku riječ na stranome jeziku za koju ne znamo što točno znači.

Srećom, postoje razni servisi koji pomažu upravo u ovakvim situacijama. Sve što trebate napraviti je napisati nepoznatu riječ i odabrati jezik na koji želite prijevod.

Ovo je top 5 najboljih aplikacija za pametne telefone koje će vam pomoći u prijevodu.

Google Translate (iOS, Android)

Vjerojatno najpopularnija aplikacija za prevođenje je Google Translate. Besplatna je i izuzetno jednostavna za korištenje. Odaberite jezik riječi koju želite prevesti i jezik na koji želite prijevod. Aplikacija ima mogućnost izgovora tražene riječi.

iTranslate (iOS, Android)

Prednost aplikacije je glasovno unošenje riječi ili rečenica za koje želite prijevod. Aplikacija može biti vrlo korisna na putovanju kada želite komunicirati s osobom čiji jezik ne govorite perfektno. Jednostavno izgovorite rečenicu i pričekajte prijevod. Besplatna verzija sadrži reklame, za 5 dolara možete kupiti punu inačicu bez oglasa.

Waygo (iOS, Android)

Waygo aplikaciju cijenit će svi koji komuniciraju s osobama iz Japana, Koreje ili Kine. Ima mogućnost čitanja teksta, odnosno znakova sa fotografija. Sve što trebate je iz aplikacije fotografirati riječ ili rečenicu za koju želite prijevod i pričekati prijevod.

iHandy (iOS)

Slično kao i kod Google Translate, jednostavno unesite riječ za koju želite prijevod i odaberite jezik. Besplatna verzija sadrži oglase.

Voice Translator (Android)

Izgovorite riječ koju želite prevesti i odaberite jezik. Aplikacija ima sučelje slično kao programi za komunikaciju. Nakon što je riječ prevedena možete preslušati kako se izgovara.

Izvor: heavy.com