Na Geekbenchu se pojavila Nokia s Androidom 7.0

Na Geekbenchu se pojavila Nokia s Androidom 7.0


Dobro je poznata informacija da će se Nokia ove godine vratiti na tržište smartphonea, ali ovaj puta s Android OS-om.

U prilog ovoj tvrdnji idu i rezultati s Geekbencha na kojem je Nokia upravo testirala budući model koji nosi oznaku D1C.

Prema informacijama radi se o smartphoneu koji se svrstava na granicu između srednje i niže low budget kategorije, a opremljen je s osmojezgrenim Snapdragon SoC-om čije jezgre kucaju na 1.4 GHz s Adreno 505 grafikom. Tu su još 3 GB radne memorije i najnovija verzija Androida 7.0 Nougat.

Ukoliko se ranije informacije pokažu točnima, Nokija će do kraja godine predstaviti minimalno dva smartphonea. Jedan iz srednje kategorije (vjerojatno ovaj koji se pojavio na testu), dok će većini ipak biti zanimljiviji uređaj koji spada u tzv. flagship klasu s top specifikacijama poput Snapdragon 820/1 SoC-a, zaslonom QHD rezolucije, iznadprosječnom kamerom karakterističnom za Nokiju, vodotopornim kućištem…

S obzirom da je do kraja godine ostalo samo tri mjeseca za očekivati je da će se u nasljednim danima pojavljivati sve više informacija o povratničkim proizvodima finskog proizvođača.