Microsot Surface Book 2 gubi 2 u 1 koncept i postaje klasični prijenosnik

Microsot Surface Book 2 gubi 2 u 1 koncept i postaje klasični prijenosnik


Prema još uvijek nepotvrđenim informacijama koje stižu od jednog dobavljača dijelova za novi Surface Book, Microsoft je navodno odlučio odbaciti koncept tableta/prijenosnika koji karakterizira aktualnu generaciju te novi Surface Book 2 pozicionirati na tržište kao klasičan prijenosnik.

Surface Book 2 je navodno već krenuo u proizvodnju, a u prodaja bi trebala započeti krajem ovog ili početkom idućeg mjeseca.

Glavni razlog odustajanja u koncetpa tableta/prijenosnka je visoka cijena koja je mnoge odbila od kupovine, pa je tako prošle godine prodano tek oko pola milijuna primjeraka. Početna cijena novog Surface Booka 2 bi trebala biti 1,000 dolara.

Novim konceptom Surface Book 2 ulazi u arenu s MacBook Pro serijom cjenovno i specifikacijama tako da će svi koji traže prijenosnik sličan MacBooku Pro, ali s Windowsima napokon dobiti  proizvod po želji.

Dimenzije zaslona će kao i kod aktualnog modela biti 13.5-inča, a kućište će biti izrađeno od legure aluminij-magnezija.

Analitičari predviđaju da bi do kraja godine novi Surface Book 2 mogao biti prodan između 1.2 i 1.5 milijuna primjeraka.

Ovim potezom Microsoft distancira Surface Book od Pro serije koja će jedina nuditi 2 u 1 koncept, no po znatno višoj cijeni.