MediaTek Helio P25 donosi podršku za dvostruku kameru i kvalitetnije fotografije

MediaTek Helio P25 donosi podršku za dvostruku kameru i kvalitetnije fotografije


MediaTek je poznati proizvođač čipova za mobilne uređaje, a proizvodi ove kopanije nalaze se u gotovo svakom uređaju srednje kategorije posebice u posljednje vrijeme popularnih kineskih brendova.

MediaTek rješenja su cjenovno pristupačnija od onih iz Qualcomma, pa se proizvođači često odlučuju za implementaciju njihovi proizvoda kako bi ponudili cjenovno što prihvatljivije uređaje.

Iako se brzinom i štedljivošću ne mogu mjeriti sa Snapdragon SoC-evima, posljednje inačice nude sasvim pristojne performanse i većina korisnika neće niti primijetiti razlike.

S obzirom na trend ugradnje dvostruke kamere na uređaje visoke kategorije, bilo je pitanje vremena kada ćemo ovu funkciju dobiti i na jeftinijim modelima.

Prema MediaTeku to bi se moglo dogoditi vrlo brzo.

Predstavljeni Helio P25 s osam ARM Cortex-A53 jezgri (2.5 GHz) namijenjen je srednjoj klasi uređaja, a uz poboljšane performanse i manju potrošnju donosi podršku za kameru rezolucije od 24 MP, odnosno 13 MP + 13 MP ukoliko se radi o dvostrukim kamerama.

Novi procesor omogućuje izradu kvalitetnijih fotografija s bržim fokusiranjem te ima podršku za HDR video i snimanje fotografija s popularnim Bokeh efektom.

Uređaji s novim MediaTek Helio P25 SoC-em najavljeni su za prvi kvartal ove godine.