LG X300 specifikacijama i cijenom cilja na manje zahtjevne korisnike

LG X300 specifikacijama i cijenom cilja na manje zahtjevne korisnike


LG je na domaćem tržištu predstavio zanimljiv uređaj koji specifikacijama ni dizajnom ne obara s nogu, no ipak, opremljen je sasvim solidnim hardverom koji će biti dovoljan većini korisnika.

X300 je lijepo dizajniran uređaj kojeg se nitko neće sramiti staviti na stol pokraj skupih flagshipa. Prednja strana je tipična za LG, a logo na donjoj strani se lijepo uklopio u cijelu priču.

Dodatnu eleganciju daju i zaobljeni rubovi, a tek se sa stražnje strane može zaključiti da se radi o cjenovno jeftinijem uređaju.

S hardverske strane LG je odlučio X300 opremiti Snapdragon 425 SoC-om čije četiri jezgre kucaju na 1.4 GHz. Iako se radi o performansama prilično skromnom SoC-u za većinu korisnika koji ne igraju igre bit će sasvim dovoljan za obavljanje svakodnevnih zadaća.

Niti ostatak specifikacija nije posebno impresivan za današnje standarde počevši od 2 GB radne memorije ili 16 GB memorije za pohranu koju je srećom moguće proširiti micro SD karticama.

Obzirom na skroman hardver logična je odluka za ugradnjom 5-inčnog HD zaslona.

Za fotografije je zadužena 13 MP kamera straga, dok će za poneki selfi poslužiti prednja 5 MP kamera.

Iako se radi o cjenovno jeftinom uređaju LG ga je opremio senzorom otiska prsta. Punjenje i spajanje s računalom vrši se pomoću microUSB priključka što i nije tako loše jer ćete svugdje pronaći microUSB kabel, a s obzirom na skroman kapacitet baterije od 2,500 mAh on će vam često trebati.

LG X300 dolazi s Android 7.0 Nougat OS-om što je na žalost još uvijek rijetka pojava, posebno u ovoj klasi.

Za kraj spomenimo i cijenu od 220 dolara koja je ipak nešto viša od kineske konkurencije, no treba znati da se radi o renomiranom proizvođaču tako da je u okvirima očekivanog.

lg_x300_n