LG U novi predstavnik srednje klase neodoljivo podsjeća na Nexus 5X

LG U novi predstavnik srednje klase neodoljivo podsjeća na Nexus 5X


Korejski proizvođač mobilnih uređaja najavio je skori početak prodaje novog predstavnika srednje klase koji nosi naziv LG U.

Dizajn uređaja dobrim je dijelom posuđen od prošlogodišnjeg Nexus 5X smartphonea. S prednje strane gotovo su identični, a veće promjene vidljive su sa stražnje strane koja ima sjajni premaz.

Što se tiče ugrađenog hardvera, LG U pokreće neimenovani osmojezgreni procesor (vjerojatno Snapdragon serije 4xx) s 2 GB RAM-a i 32 GB interne memorije koju je moguće proširiti microSD karticama.

Zaslon dimenzija 5.2-inča ima full HD rezoluciju, a za izradu kvalitetnih fotografija zadužena je stražnja kamera rezolucije 13 MP i prednja 8 MP kamera.

Mjere uređaja su 147.6 × 73.2 × 7.7mm, a teži 135 grama. Baterija solidnog kapaciteta od 3,000 mAh trebala bi izdržati cijeli dan čak i kod intenzivnijeg korištenja.

Iako je Android 7.0 Nougat već neko vrijeme dostupan proizvođačima, LG se odlučio isporučiti uređaj s nešto starijom verzijom Androida 6.0 Marshmallow što baš i nije pohvalno, no vjerujemo kako će naknadno stići nadogradnja na aktualnu inačicu Androdia.

LG U je dostupan u tri boje: bijeloj, crnoj i rozoj, a u prodaju kreće krajem mjeseca po cijeni od 345 dolara.