Lenovo najavio smartphone s Windows 10 Mobile OS-om

Lenovo najavio smartphone s Windows 10 Mobile OS-om


Dobro je poznato da Microsoftu baš i ne ide sve po planu u mobilnom segmentu. Preuzimanje Nokije od koje na kraju nije bilo previše koristi, loša prihvaćenost Windows (Phone) Mobile OS-a od strane korisnika, manjak kvalitetnih aplikacija, neuvjerljiv dizajn posljednje generacije Lumia…

S obzirom na sve nabrojano ne treba čuditi da Microsoft svaki kvartal bilježi sve manje korisnika. Čini se da u Lenovu vjeruju da i s ovako malim postotkom tržišnog udjela postoji šansa za zaradu pa su odlučili predstaviti svoj prvi smartphone s Windows 10 Mobile platformom.

Ono što je za sada poznato je da će u početku biti dostupan samo za japansko tržište, što je također vrlo čudna odluka s obzirom da mobilni Windowsi upravo na japanskom tržištu nisu zabilježili gotovo nikakav uspjeh.

Lenovo SoftBank 503LV neće nikoga oboriti s nogu dizajnom, opremljen je 5-inčnim HD zaslonom, za dobro performanse zadužen je Snapdragon 617 SoC s 3 GB radne memorije i 32 GB interne memorije koja je proširiva MicroSD karticama.

Spomenimo još 8 megapikselnu kameru i 5 MP selfie kameru, bateriju kapaciteta 2250 mAh, a najavljena je i podrška za Windows Continuum što bi trebalo značiti da Lenovo cilja na poslovne korisnike.

U prodaju bi trebao krenuti u listopadu, a cijena po kojoj će se prodavati još nije poznata.