Koji iPhone je najbolji: koje su razlike između modela i koji je Phone najbolji

Koji iPhone je najbolji: koje su razlike između modela i koji je Phone najbolji


Kupujete iPhone, a u nedoumici ste koji kupiti, odnosno koji je iPhone najbolji? Pročitajte koja je razlika između modela i koji je iPhone najbolji za vas.

Apple kao i većina proizvođača svake godine predstavi novi model iPhonea. Dosadašnja praksa je da svake druge godine predstave uređaj s novim dizajnom i većim nadogradnjama, dok je godina između rezervirana za takozvane S modele koji najčešće dolaze s osvježenim hardverom te pokojom novom sitnicom, ali i istim dizajnom kao model predstavljen godinu ranije.

Ako ste se odlučili za kupovinu iPhonea vjerojatno ste upoznati s činjenicom da svi proizvodi Applea imaju visoku cijenu, no isto tako treba priznati da se radi o kvalitetnim uređajima koje istovremeno krasi vrhunski dizajn, optimiziran softver s najkvalitetnijim izborom aplikacija i kvalitetna završna obrada.

Ukoliko vam budžet nije ograničen svakako odaberite neke od posljednjih modela. To su iPhone 6s i iPhone 6s Plus. Razlika između ova dva modela je u veličini zaslona. Kod iPhonea 6 ekran je veličine 4,7 inča, dok je kod Plus modela 5,5 inča. Model 6s plus ima optičku stabilizaciju slike kod snimanja, dok je kod manjeg modela ona izvedena softverski. Ostale razlike su neznatne. Prije kupovine uzmite jedan i drugi mobitel u ruke i odaberite onaj koji vam najviše ergonomski odgovara.

Također izbjegavajte model s 16 GB memorije jer ćete se ubrzo naći u situaciji da morate brisati aplikacije i fotografije zbog premalo memorije.

Za one koji vole smartphone manjih dimenzija Apple je nedavno predstavio iPhone SE. Radi se o uređaju s 4 inčnim zaslonom i vrlo jakim hardverom. Cjenovno je prihvatljiviji od većih modela, a istovremeno ima sve mogućnosti kao i oni osim funkcije 3D Touch, no to vas ne treba previše zabrinjavati.

Operateri znaju imati u ponudi i modele prethodne generacije s znatno nižim cijenama što također nije loša kupovina.