Koja aplikacija troši bateriju i kako uštedjeti bateriju na mobitelu

Koja aplikacija troši bateriju i kako uštedjeti bateriju na mobitelu


Prazni vam se brzo baterija na mobitelu? Uzrok tome može biti neka aplikacija. Pogledajte koje aplikacije najviše troše bateriju na mobitelu.

Jedna od osnovnih značajki pametnih telefona je mogućnost instaliranja aplikacija. S popularizacijom smartphonea i njihov je izbor svakim danom sve veći. Danas je moguće pronaći aplikaciju gotovo za sve, od vremenske prognoze do onih za fitness ili mjerenje otkucaja srca. Developeri svakog dana izdaju tisuće novih aplikacija.  U takvoj hiperprodukciji mnoge su od njih loše napisane pa mogu napraviti više štete nego koristi.

Općenito savjet koji vrijedi je da se instaliraju samo one aplikacije koje se koriste. Velik broj može usporiti mobitel, a neke od njih i brže isprazniti bateriju na vašem uređaju.

Kod instaliranja uvijek gledajte odabrati one provjerenih izdavača kao i one koje su korisnici najbolje ocijenili.

Ovo su aplikacije i usluge koje najviše troše bateriju mobitela, pa ako ih ne koristite svakako ih izbrišite ili deaktivirajte.

Aplikacije i servisi koji najviše troše bateriju

Facebook

Viber

Instagram

BlackBerry Messenger

Razni widgeti na Android telefonu

Žive pozadine – da bi uštedili bateriju najbolje je koristiti neku fotografiju tamnijih tonova

Lokacijske usluge

Sve zahtjevnije igre

Bluetoth

4G prijenos podataka

Popis aplikacija koje najviše troše Internet prometa

Netflix, Daily Mail Online, Facebook, Tumblr, Instagram, 9GAG, iFunny, NY Times – Breaking News i CNN – Breaking US&World News