Iz Samsunga poručuju: Od sada se fokusiramo samo na profit

Iz Samsunga poručuju: Od sada se fokusiramo samo na profit


Nakon skidanja Nokije s trona najveći proizvođač mobilnih telefona na svijetu, korejski Samsung, ima novi cilj – veći profit od prodaje mobitela.

Prema novoj strategiji cilj je održati dosadašnju isporuku od 400 milijuna uređaja godišnje, no uz veću zaradu.

-Proteklih godina nam je glavni cilj bio povećanje broja isporučenih mobitela, no sada se pripremamo za post-smartphone eru i zbog toga nam je cilj povećati dobit u odnosu na tržišni udio, poručuju iz Samsunga.

Ako se pitate što to znači za krajnjeg kupca, odnosno da li će doći do rasta cijena Samsungovi uređaja? Čini se da je odgovor ne. Iz kompanije prvenstveno planiraju uštedu u marketinškom dijelu. Poznato je da Samsung ulaže velik novac u promociju svojih proizvoda te energija koju ulaže u obraćanje Appleovih kupaca na svoje proizvode. Izgleda da se od toga pomalo odustaje.

Jedan od razloga je i sve veća konkurencija kineskih proizvođača s kojima se Samsung, ali i ostali veći brendovi sve teže nose, posebice u srednjoj cjenovnoj i nižoj kategoriji. Stoga je cilj u budućnosti smanjiti broj modela iz srednje i niže kategorije, a one koje će ponuditi planiraju opremiti svojim inovacijama da se ipak istaknuli od nikad jače konkurencije.