iPhone 8, 7s i 7s Plus će imati True Tone zaslon poznat s iPada Pro 9.7

iPhone 8, 7s i 7s Plus će imati True Tone zaslon poznat s iPada Pro 9.7


Nakon što smo i službeno saznali sve novosti koje je Samsung pripremio za ovogodišnji Galaxy S8 fokus se polako počeo prebacivati na najvećeg konkurenta koji dolazi od Applea.

Prema novim glasinama Apple će iPhone 8, 7s i 7s Plus opremiti True Tone zaslonima koje smo imali prilike upoznati na prošlogodišnjem iPadu 9.7 Pro.

Radi se o tehnologiji koja uz pomoć hrpe ugrađenih senzora automatski prilagođava boje i kontrast ovisno o okruženju gdje se koristi. Tako će na primjer prikaz biti topliji i intenzivniji ukoliko se uređaj koristi na jakom svijetlu, dok će u uvjetima manje svjetlosti prikaz biti hladniji.

Apple će ove godine predstaviti iPhone 8 kod kojeg se očekuje potpuno novi dizajn u odnosu na prethodnike, a kao velika novost navodi se i OLED tehnologija zaslona.

Uz njega će najvjerojatnije predstaviti i iPhone 7s i 7s Plus koji će se od aktualnih modela razlikovati po jačem hardveru i ponekim novostima poput navedene True Ton tehnologije, dok bi dizajn trebao ostati identičan kao kod prethodnika.

Jučer je objavljena vijest da Apple prekida dugogodišnju suradnju s britanskom tvrtkom Imagination koja je proizvodila grafičke čipove poznate pod nazivom PowerVR koji su se nalazili u svim iPhone i iPad uređajima do sada.

Tako će prema svemu sudeći već od 2018. godine sve iPhone i iPad uređaje pokretati grafičko rješenje razvijeno u Appleu.