iPhone 7: Što sve znamo o najiščekivanijem smartphoneu dan prije službene prezentacije

iPhone 7: Što sve znamo o najiščekivanijem smartphoneu dan prije službene prezentacije


Apple će za nešto više od 24 sata predstaviti novu generaciju iPhonea koja bi na kraju ipak trebala nositi oznaku 7. Podsjetimo, pojavile su se informacije da zbog malih vizualnih promjena Apple razmišlja ovogodišnjim modelima ostaviti oznaku 6 i dodati SE, no čini se da od toga ipak neće biti ništa.

Kao i kod prethodne generacije bit će predstavljena dva modela, iPhone 7 s 4.7-inčnim zaslonom i iPhone 7 Plus koji će prema svemu viđenom dobiti dvostruku kameru straga.

S dizajnerske strane se ne očekuju veće promjene u odnosu na aktualne modele, jedina veća razlika vidljiva je straga gdje su plastične vodilice koje služe za prijem signala sada premještene na sam rub uređaja.

Ono što se neće svidjeti mnogima je micanje 3.5mm utora za slušalice čiju ulogu sada preuzima Lightning connector. Treba vidjeti kako su u Appleu zamislili istovremeno slušanje glazbe i punjenje uređaja, no nama se čini da se radi o potezu koji jednostavno nema smisla. Izbacivanje utora za slušalice navodno će omogućiti izradu još tanjih iPhonea.

Također se spominje da će ovo biti prvi modeli iz Applea s IPX7 certifikatom koji osigurava otpornost na uranjanje u vodu do dubine od jednog metra.

A10 SoC donosi više snage, a navodno će dobiti i dodatni gigabajt radne memorije u odnosu na prethodnika.

Iz ponude bi napokon trebao biti izbačen 16 GB model. Kupci će moći izabrati između 32, 128 i 256 GB memorije za pohranu.

Fizička tipka koja se na iPhoneu nalazi od prvog modela također je promijenjena te će postati osjetljiva na dodir.

Kamere su također dodatno unaprijeđene, a spominje se i mogućnost snimanja videa u 4K rezoluciji s 60 sličica u sekundi.

Iako se ne očekuju bitne razlike u dizajnu u odnosu na aktualni model, prema svemu sudeći u Appleu su ‘ispod haube’ puno toga promijenili, a kao i obično kada se radi o njima dio toga nam se sviđa, dok određene poteze ne odobravamo.

Što će se na kraju od svega navedenog pojaviti na novim modelima saznat ćemo sutra u 19.00 sati za kada je zakazana službena prezentacija.