Huawei Honor 6A ima solidan dizajn i specifikacije po fer cijeni

Huawei Honor 6A ima solidan dizajn i specifikacije po fer cijeni


Huaweijev brend Honor poznat je po pametnim telefonima koji su cjenovno pristupačni, no solidne izvedbe i kvalitete.

Nedavno najavljeni Honor 6A cilja na manje zahtjevne korisnike koji ne žele trošiti veliku količinu novca na pametni telefon, no to ne znači da se radi o lošem uređaju.

Za cijenu od 105 eura (plus porez) Honor 6A nudi lijepo dizajnirano kućište izrađeno od aluminija, Snapdragon 430 SoC s 2 GB radne i 16 GB interne memorije koju je moguće proširiti MicroSD karticom no u tom slučaju gubite mogućnost korištenja dvije SIM kartice istovremeno.

Ako želite nešto bolje specifikacije postoji i inačica s 3GB RAM/32 GB memorije, no za nju je potrebno izdvojiti dodatnih 25 eura, odnosno 130 eura.

Honor 6A je baziran na Androidu 7.0 Nougat,  ima 5-inčni IPS LCD zaslon 720p rezolucije, 13 MP kameru straga s kojom je moguće snimati Full HD video i 5 MP kameru za snimanje selfija. Ispod stražnje kamere nalazi se senzor otiska prsta kojem je potrebno svega 0,5 sekundi za otključavanje uređaja.

S obzirom na štedljivi Snapdragon i zaslon relativno niske rezolucije ugrađena 3,020 mAh baterija bi trebala izdržati do 12 sati neprestane reprodukcije videa.

Huawei Honor 6A kreće u prodaju 1. lipnja, a budući vlasnici će moći izabrati između četiri boje kućišta.