Huawei bi krajem ožujka trebao predstaviti P10 i P10 Plus, evo što donose

Huawei bi krajem ožujka trebao predstaviti P10 i P10 Plus, evo što donose


Huaweijev flagship P9 jedan je od najvećih iznenađenja aktualne generacije uređaja visoke klase. Radi o odlično zaokruženom proizvodu koji osim top performansi donosi i vrlo elegantan dizajn.

Suradnja s Leicom na području kamere smješta P9 u sam vrh klase po kvaliteti fotografija. Ako tome dodamo i konkurentnu cijenu ne čudi da se radi o uređaju koji je u vrlo kratkom vremenu pronašao put do mnogih korisnika.

No u Huaweiu ne spavaju na staroj slavi pa su odavno počeli razvoj nasljednika koji bi prema još uvijek nepotvrđenim informacijama trebao stići krajem ožujka ili početkom travnja.

Kao i kod aktualnog modela trebali bi dobiti dvije inačice koje će nositi oznake P10 i P10 Plus. Oba će koristiti vlastito razvijeni Kirin 960 SoC s osam jezgri koji sadrži četiri Cortex-A73 jezgre za visoke performanse i četiri Cortex-A53 jezgre zadužene za uštedu energije. Za fluidno izvođenje i najzahtjevnijih aplikacija i igara bit će zadužen Mali-G71 MP8 GPU i čak 6 GB radne memorije.

Suradnja s Leicom bi se trebala nastaviti i na novim modelima pa možemo očekivati dodatno poboljšane kamere i još kvalitetnije fotografije.

Spominje se i podrška za bežično punjenje, senzor otiska prsta ugrađen u zaslon, a veći Plus model će navodno biti opremljen zaslonom s zakrivljenim rubovima.

Uz P10 i P10 Plus Huawei navodno radi i na P10 Lite modelu koji će imati nešto skromnije performanse ali i cijenu.