HTC U (Ocean) sa okvirom osjetljivim na dodir uskoro u prodaji

HTC U (Ocean) sa okvirom osjetljivim na dodir uskoro u prodaji


Tajvanski HTC je početkom ove godine predstavio dva zanimljiva smartphonea U Ultra i U Play, a krajem travnja ili početkom svibnja stiže njihov ovogodišnji flagship pod nazivom U (Ocean).

Prema dostupnim materijalima HTC U (Ocean) prati dizajnerske smjernice postavljene na model HTC 10 što znači da možemo očekivati još jedan lijepo dizajnirani uređaj, no ništa manje nismo ni očekivali od HTC-a.

Neke stvari se ipak neće svidjeti svima, prvenstveno se to odnosi na prednji dio uređaja. Za razliku od LG-a i Samsunga koji su ovogodišnje flagshipe opremili zaslonima koji prekrivaju gotovo kompletnu prednju stranu uređaja, HTC se izgleda odlučio za tradicionalniji dizajn pa tako možemo vidjeti dosta neiskorištene površine ispod i iznad zaslona.

HTC U (Ocean) donosi i neke novine, to se prvenstveno odnosi na Edge Sense. Pomoću ove tehnologije okvir telefona postaje osjetljiv na dodir, što znači da ćemo neke radnje poput pojačavanja ili stišavanja zvuka obavljati dodirom na okvir i povlačenje prsta gore ili dolje.

Dodir okvira omogućit će i brzo pokretanje nekih aplikacija poput virtualnog asistenta ili kamere, a za očekivati je i mogućnost personalizacije navedene funkcije.

Što se tiče hardverske strane, HTC neće nikoga razočarati. Pokreće ga Snapdragon 835 s još uvijek nepoznatom količinom radne memorije, u ponudi će biti modeli s 64 i 128 GB interne memorije koju je moguće proširiti microSD karticama. Zaslon dimenzija 5.5-inča ima QHD rezoluciju.

Sa stražnje strane se nalazi Sony IMX362 senzor kamere sa 12 MP, dok će selfije odrađivati 16 MP kamera sa IMX351 senzorom.

Najavljeno je da će dolaziti s posljednjom inačicom Androida 7.1 Nougat s HTC Sense 9 skinom.

Početak prodaje je najavljen za kraj travnja ili početak svibnja po još uvijek nepoznatoj cijeni.