HTC s modelom X10 planira uzeti dio kolača kineskoj kunkurenciji

HTC s modelom X10 planira uzeti dio kolača kineskoj kunkurenciji


HTC radi na nasljedniku ne baš previše uspješnog HTC One X9 smartphonea. Radi se o uređaju koji je predstavljen krajem prošle godine, a u prodaju je krenuo početkom 2016.

Hardverskim karakteristikama smješten u gornju srednju klasu, a od brojne konkurencije isticao se originalnim dizajnom specifičnim za tajvansku kompaniju.

Prema glasinama, početkom iduće godine u prodaju kreće njegov nasljednik s oznakom X10. Prve informacije govore kako će novi model dobiti osvježeni hardver kako bi mogao pratiti konkurenciju, dok se ne očekuju veće promjene s dizajnerske strane što ne možemo uzeti pod minus jer aktualni model izgleda vrlo dobro.

HTC X10 bi trebao imati 5.5-inčni full HD zaslon, MediaTek Helio P10 SoC s osam jezgri čiji radni taktovi kucaju na 2 GHz, dok će za grafički dio biti zadužen Mali-T860 GPU s radnim taktom na 700 MHz.

Fluidno pokretanje i prebacivanje između aplikacija osigurat će 3 GB radne memorije, a u ovoj klasi je 32 GB interne memorije postalo standard pa isto očekujemo i kod ovog HTC-a. Naravno, uz mogućnost proširenja microSD karticama.

Stražnja kamera će kao i kod prethodnika imati rezoluciju od 13 MP te optičku stabilizaciju, no još se ne zna za kojeg proizvođača leće se ovoga puta odlučio HTC.

I za kraj spomenimo cijenu koja bi trebala iznositi oko 288 dolara.