HTC priprema tri nova smartphonea kodnog imena Ocean

HTC priprema tri nova smartphonea kodnog imena Ocean


Tajvanski proizvođač kojem je prodaja pametnih telefona posljednjih godina u slobodnom padu radi na novoj seriji uređaja s kodnim imenom Ocean.

Prema svemu sudeći radi se u smartphoneima srednje kategorije trenutno poznatim pod imenima Ocean Master, Ocean Note i Ocean Smart.

Ukoliko su glasine točne, Ocean Note bi trebao imati najveći zaslon od navedenog trojca, a bit će dostupan u tri boje: bijeloj, crnoj i plavoj.

S obzirom da kineska konkurencija nudi uređaje s dual SIM funkcijom i HTC se pridružio ovom trendu pa bi Ocean Note trebao imati 4G podršku na prvom SIM utoru i 3G podršku na drugom utoru.

Ono što nam se ne sviđa je izbacivanje 3.5-mm utora što izgleda postaje trend kod sve više proizvođača.

Ono u čemu bi Ocean Note trebao briljirati je pozadinska kamera rezolucije 13 MP koja bi trebala biti bolja od one na Google Pixelu. S obzirom da je HTC bio zadužen za izradu ovogodišnjih Pixela lako je moguće da dobijemo vrhunsku kameru.

Što se tiče ostatka hardvera, on je manje impresivan. Kao što smo ranije spomenuli radi se o uređaju srednje klase kojeg pokreće MediaTek Helio P10 SoC uparen s 3 GB radne memorije i Mali-T860 GPU-om. Previše impresivno ne djeluje ni zaslon dimenzija 5.5-inča s full HD rezolucijom.

Službeno predstavljanje novih uređaja najavljeno je za 12. siječnja kada bi trebali saznati može li napokon HTC ozbiljnije zaprijetiti konkurenciji.