HTC 10 evo (Bolt) stiže Europu. Hardver vas neće oboriti s nogu, ali cijena bi mogla

HTC 10 evo (Bolt) stiže Europu. Hardver vas neće oboriti s nogu, ali cijena bi mogla


htc_bolt10Kada su se krajem rujna pojavile prve informacije o novom HTC-ovom uređaju pod nazivom Bolt, nije bilo potpuno jasno kome je HTC namijenio ovaj aparat.

Dizajnom gotovo identičan aktualnom flagshipu HTC 10, i evo je izrađen od aluminija s dimenzijama 153.6 x 77.3 x 8.1 mm i 174 grama težine.

S prednje strane smjestio se 5.5-inčni QHD Super LDC 3 zaslon s Gorilla Glass 5 zaštitnim premazom. HTC se iz njima poznatog razloga odlučio na ugradnju problematičnog Snapdragon 810 SoC-a koji će uz pomoć 3 GB RAM-a ipak pružati više nego pristojne performanse.

Drugi kamen spoticanja za mnoge će biti izostanak 3.5 mm priključka za slušalice, a njegovu ulogu preuzeo je USB  Type-C utor.

Budući vlasnici mogu izabrati između 32 GB i 64 GB verzije interne memorije, a uz pomoć utora za microSD kartice memoriju je moguće nadograditi do 2 TB.

Stražnja kamera ima rezoluciju 16 MP i optičku stabilizaciju što bi trebalo osigurati oštre fotografije, dok je za selfije zadužena 8 MP kamera sprijeda.

Baterija kapaciteta 3,200 mAh nikoga neće oboriti s nogu, ali bi prosječnim korištenjem trebala izdržati cijeli dan, ako i bude potrebe za ranijim punjenjem dobra je vijest da podržava Quick Charge 2.0.

HTC evo 10 bit će dostupan u tri boje: Silver, Gold i Gunmetal, a u prednarudžbama u Tajvanu košta nemalih 564 dolara (32 GB verzija) te 626 dolara (64 GB verzija). Ako pretpostavimo da će za europsko tržište biti iste vrijednosti, smo što će dolar zamijeniti euro jasno je da se radi o vrlo skupom uređaju za koji će se odlučiti tek rijetki, većinom fanovi ove marke.

Službena prodaja započinje 28. studenog.