HP Elite x3 stiže u rujnu, poznata je i cijena

HP Elite x3 stiže u rujnu, poznata je i cijena


Iako je Elite x3 predstavljen još u veljači na sajmu MWC 2016. u Barceloni, gotovo pola godine kasnije još ga uvijek nema u prodaji. Detalji o HP-ovom flagshipu s Windows 10 Mobile stižu na kapaljku, a najnovija vijest govori da bi se u prodaji trebao naći u rujnu po cijeni od 699 eura.

HP s modelom x3 pokušava objediniti najbolje iz svijeta mobilne tehnologije, prijenosnih računala i desktop PC-a.

Premium dizajn i vrhunski hardver omogućavaju mu borbu s konkurentima poput Samsung Galaxy S7 ili iPhone 6s, a podrška za Continuum omogućuje mu konverziju u prijenosno računalo ili desktop PC (s ograničenjima koje donosi ova tehnologija).

>> HP Elite X3 novi Windows 10 Mobile flagship

Podjestimo, HP Elite x3 je opremljen s Snapdragon 820 SoC-om, 4 gigabajta radne memorije, velikim 6 inčnim zaslonom rezolucije 2560×1440 piksela i baterijom kapaciteta 4,150 mAh. Tu je i 64 gigabajta interne memorije koja je proširiva MicroSD karticama, podrška za brzo punjenje, stereo zvučnici…

Kamen spoticanja u dobroj prodaji mogao bi biti Microsoftov Windows 10 Mobile koji nije najbolje prihvaćen od strane korisnika, ali ni developera aplikacija, a iz mjeseca u mjesec ima sve manji tržišni udio.