HP Elite x3 napokon kreće u prodaju krajem kolovoza

HP Elite x3 napokon kreće u prodaju krajem kolovoza


HP je Elite x3 prvi puta najavio još početkom godine, no iako je od toga prošlo više od pola godine uređaj još uvijek nije u prodaji.

Ipak, čini se da se stvari napokon kreću u dobrom smjeru. HP je objavio kako će 29. kolovoza svi zainteresirani napokon moći nabaviti svoj primjerak ovog smartphonea. Ukoliko pak uređaj planirate naručiti direktno sa HP-ove stranice, morat ćete pričekati do 5. rujna.

>> HP Elite X3 novi Windows 10 Mobile flagship

Podsjetimo, HP Elite x3 je pravi Windows 10 Mobile flagship. Pokreće ga Snapdragon 820 SoC uparen s 4 gigabajta radne memorije, tu je još i veliki 6-inčni zaslon rezolucije 2560×1440 piksela, podrška ta Continuum, baterija kapaciteta 4,150 mAh, 64 gigabajta interne memorije koja je proširiva MicroSD karticama, podrška za brzo punjenje, stereo zvučnici, skener otiska prsta, IP68 certifikata koji osigurava otpornost na vodu i prašinu…

Ukoliko su vas privukle ove specifikacije i razmišljate o nabavki Elitea x3 možda vas odbije početna cijena koja iznosi 699 dolara, a ako uz uređaj naručite i dock koji omogućuje spajanje na računalo cijela će vas priča stajati 799 dolara.