Google Pixel XL vs iPhone 7 Plus pogledajte koji je brži

Google Pixel XL vs iPhone 7 Plus pogledajte koji je brži


Na testu su trenutno dva najjača i najpoželjnija uređaja koji su u mnogim aspektima vrlo slični, a opet razlikuje ih operativni sustav.

Poznata je činjenica da je po pitanju optimiziranosti hardvera i softvera Apple svjetlosnim godinama ispred Android konkurencije. Vidjeli smo testove u kojima iPhone uništava Samsung Galaxy S seriju, OnePlus, HTC One…

Pobjeda Applea nije posebno iznenađenje uzmemo li u obzir da svaki proizvođač Androida ugrađuje različit hardver i oprema svoje uređaje prilagođenim sučeljem koje često stvara više problema nego koristi. S druge strane iPhone ima OS razvije specijalno samo za hardver koji ga pokreće.

Pitanje svih pitanja glasi: kako se iPhone, odnosno iOS nosi s čistim Androidom koji nije prigušen raznim launcherima, ikonama i hrpom beskorisnih aplikacija?

Odgovor na ovo pitanje možete pogledati u priloženom videu. Ovogodišnji Google (Nexus) Pixel XL nikada nije bio sličniji iPhoneu što se tiče dizajna, ali i hardverske opremljenosti. Treba odmah napomenuti da je Apple još uvijek nepobjediv po pitanju sirovih performansi A10 Fusion SoC-a u odnosu na Snapdragon 821 iz Pixela.

Kako to sve skupa izgleda u praksi i koji je od ova dva uređaja brži u otvaranju i radu u aplikacijama pogledajte u videu.