Google Pixel 2 stiže kasnije ove godine, ništa od jeftinijeg modela

Google Pixel 2 stiže kasnije ove godine, ništa od jeftinijeg modela


Prije nekoliko dana pojavile su se glasine kako će Google paralelno s predstavljanjem ovogodišnjih Pixela predstaviti i jeftiniju inačicu istog.

Čini se da od toga ipak neće biti ništa, tako barem tvrdi Rick Osterloh, Googleov predsjednik odjela za hardver.

Iako je Nexus serija nudila dobar omjer između uloženog i dobivenog, Google ju je prošle godine zamijenio s Pixel modelima koji su se cjenovno smjestili u rang s iPhone i Samsung Glaxy S serijom.

Treba napomenuti da se radi o odličnim uređajima s vrhunskim performansama, no po pitanju dizajna su ipak nešto lošiji od konkurencije u istom cjenovnom rangu.

Što se tiče nasljednika, za sada još uvijek nema previše informacija. Pretpostavlja se da će biti hardverski osvježen, vjerojatno će dobiti Snapdragon 835 SoC, a pojavile se glasine da bi mogao ostati bez 3,5 mm utora za slušalice.

Navodno će dolaziti s IP68 certifikatom koji osigurava otpornost na vodu i prašinu, a očekuju se i poboljšanja u vidu dizajna uređaja.

Ako vas je Google razočarao ovim potezom, a potrazi ste za jeftinijim uređajem koji se bazira na čistom Androidu s brzim nadogradnjama obratite pozornost na nove Nokije koje bi trebale popuniti upravo tu prazninu koju godinama nitko od proizvođača nije prepoznao.